Bij het stoppen van uw zaak kunt u uw energiecontract opzeggen, waarbij u rekening moet houden met de opzegtermijn en mogelijke boetes bij een vast contract. U kunt ook proberen uw contract over te dragen aan de nieuwe eigenaar of huurder van het pand.
Verhuizen & bedrijfsbeeindiging
Sluit uw energiecontract af voordat uw pand opgeleverd wordt, meestal enkele weken van tevoren. Op die manier is de aansluiting en levering op tijd geregeld. Dit voorkomt vertragingen en extra kosten voor noodvoorzieningen.
U kunt uw energiecontract opzeggen door contact op te nemen met uw energieleverancier. Zorg ervoor dat u duidelijk de verhuizing doorgeeft en vraag naar de mogelijkheid om het contract mee te nemen of kosteloos op te zeggen.
Sluit uw energiecontract zo snel mogelijk af, het liefst 2 weken voor de verhuizing, zodat de energieaansluiting op tijd wordt geregeld. Dit voorkomt onderbrekingen in de energielevering en geeft u voldoende tijd om tarieven te vergelijken.
Ja, in veel gevallen kunt u uw energiecontract meenemen naar een nieuw pand, afhankelijk van de beschikbaarheid van de aansluiting en het contracttype. Neem contact op met uw leverancier om de verhuizing te regelen en eventuele kosten te bespreken.
Kijk eerst of u uw energiecontract kunt meenemen naar het nieuwe pand. Zo niet analyseer dan uw verbruik en bepaal welk risico u kunt nemen. Een vast energiecontract is vaak een veilige keuze voor stabiele kosten. Bij fluctuerende kosten of als u zonnepanelen plaatst, kan een dynamisch contract aantrekkelijk zijn.
U kunt uw energiecontract opzeggen bij uw huidige leverancier via hun klantenservice, telefonisch of online. Zorg ervoor dat u de verhuizing op tijd doorgeeft en vraag naar eventuele boetes of extra kosten bij vroegtijdige beëindiging.
Bij een verhuizing moet u uw energieleverancier op tijd informeren, meestal minimaal 2 weken voor de verhuizing. U kunt ervoor kiezen uw contract mee te nemen naar het nieuwe pand of het contract op te zeggen en een nieuw contract af te sluiten.